Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De relatief jonge samenwerking met de Technische school in Ruteng verloopt goed. Onder leiding van Broeder Yohannes en Broeder Viktor is er een positieve ontwikkeling te zien bij docenten, studenten en de groei van de school, die op het moment 437 studenten telt. Het afgelopen jaar zijn praktijkleraren voor training naar Semarang (Java) afgereisd, gesponsord door EduChild. Vol enthousiasme passen ze nu hun nieuwe competenties toe. De ambitie van St. Aloisius is om de beste technische beroepsschool in Ruteng en omstreken te worden. Vanaf volgend schooljaar willen ze een nieuwe studierichting in elektrotechniek lanceren.

Stages en baangarantie

Dit jaar hebben de eerste groep derdejaarsstudenten hun stageperiode succesvol afgerond, waarbij 45 studenten stage liepen op Java. Met vier internationale bedrijven heeft de school een samenwerkingsovereenkomst  gesloten. De bedoeling is dat 50% van de studenten na hun eindexamen verzekerd zijn van een baan. De school is nu bezig met samenwerkingsovereenkomsten in Papua en Surabaya om stagemogelijkheden uit te breiden.  De school besteedt veel aandacht aan ondernemerschap: studenten die na hun studie voor zichzelf willen beginnen, krijgen financieringsmogelijkheid tegen gunstige voorwaarden. Er zijn meer potentiële stagekandidaten maar helaas kunnen hun ouders de kosten voor transport en huisvesting niet opbrengen.

  

Groei mogelijk maken

De relatief jonge, ambitieuze en snelgroeiende school krijgt vanuit diverse hoeken steun, om verder te groeien en de kwaliteit van het onderwijs naar een hoger plan te tillen. Afgelopen jaar heeft Stichting Aloisius van Toyota Flores een renteloze lening ontvangen van ca. €120.000, die nu wordt gebruikt voor renovatie en de bouw van een nieuw schoolgebouw. Daarnaast stuurt de lokale Labour department van de overheid bedrijven die technisch personeel zoeken naar St. Aloisius.  Ook is de school nu formeel erkend als beroepsonderwijs en ontvangen ze van de overheid steun voor operationele kosten, zolang er aan bepaalde succesfactoren wordt voldaan.

Plannen voor 2019

  1. Voortzetting scholarship voor studenten uit arme gezinnen
  2. Scholarship voor de 3-maands stage periode op Java
  3. 10 computers. Deze zijn nodig om vanaf 2019 aan de eisen te kunnen voldoen aan vereisten van on-line eindexamen
  4. Vrijwilligers aantrekken met vaktechnische kennis of met kennis van onderwijsvaardigheden, om kennis en vaardigheden van de leraren te  versterken
  5. Onderdelenwinkel om ondernemerschap te praktiseren

 

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.