Hoe het gaat met onze studenten op de school voor toerisme in Labuan Bajo kun je o.a. volgen via onze Facebook pagina. Regelmatig posten studenten hier leuke berichten. Vooral wanneer Marjon langs komt om de voortgang van de projecten te bekijken. 2x per jaar trekt zij (soms samen met het gehele bestuur), geheel op eigen kosten, naar Flores om een bezoekje te brengen aan de school. Hierbij een klein verslagje over de voortgang van onze projecten. De ecologische tuinen doen het goed. De leerlingen van de school en ook het bestuur is erg enthousiast over de voortgang van het project. Van de fieldtrips is er al 1 succesvol in gebruik genomen. Niet alleen de studenten profiteren hiervan maar ook de omgeving pikt een graantje mee. Koken met toeristen is een heel leuk nieuw project die we zijn gestart.

 ECOLOGISCHE TUINEN

Ecologische tuinenGoede voeding is belangrijk. Om het dieet van studenten te verbeteren zijn wij daarom gestart met het houden van ecologische tuinen.   15 plots van 700m2 worden gebruikt om groenten en fruit te verbouwen die de studenten moeten voorzien van gezonde voeding. Leren om zelfvoorzienend te zijn is een goede basis voor later.  Want niet alleen leren studenten hun gewassen te verbouwen, zij leren ook hoe zij deze vervolgens kunnen bereiden in de keuken. Bovendien leren ze samen te werken en hoe om te gaan met eventuele overschotten, ze gaan daarmee naar de markt. Met de opbrengst verrijken ze hun maaltijden met een stukje vlees.


FIELDTRIPS

FieldtripsPraktijkervaring is een belangrijk onderdeel van het curriculum. Daarom ontwikkelen wij in samenwerking met de school fieldtrips. Onder begeleiding van een ervaren gids ontwikkelen studenten wandeltrips in en rondom Labuan Bajo. Duurzaam ecotoerisme staat hierbij hoog in het vaandel.   De beste routes worden vervolgens uitgewerkt en aangeboden aan hotels en reisbureaus, waarbij de studenten worden opgeleid en meegaan als gids.  Zo krijgen zij de nodige praktijkervaring en kunnen zij mooi wat bijverdienen. Ook de lokale bevolking die langs de route wonen pikken en graantje mee. Zij bieden souvenirs en kleine versnaperingen aan toeristen onderweg.


KOKEN MET TOERISTEN

Koken met toeristenToeristen helpen studenten en andersom. Zij krijgen de kans om te ervaren hoe het eraan toe gaat in de keuken van de School voor Toerisme. In samenwerking met een tourorganisatie in Nederland hebben we een programma samengesteld waarbij toeristen kooklessen krijgen van studenten tijdens hun praktijklessen, die op school worden gegeven. Het leren omgaan met toeristen is uitermate belangrijk in de voorbereiding op hun beroep. Zo wordt gelijk de kennis van de Engelse taal in praktijk gebracht. Uiteraard mogen de toeristen na afloop van hun eigen gemaakte authentiek Indonesische gerechten proeven. Het programma is opgenomen in het tourprogramma van de tourorganisatie, waar toeristen een keuze kunnen maken uit verschillende flexibele bezigheden op Flores. Een deel van de opbrengst komt ten goede van EduChild.

Laat een reactie achter

Required fields are marked *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.