Necrologie Paul Ogilvie

10 November 2021 overleed één van de oprichters van Educhild Paul Ogilvie. Ik leer hem begin 2000 kennen als tennismaatje in de wekelijkse tennisles. Voor hem meer een potje schaken, uitgevoerd in een voor hem kenmerkende stijl…kordaat, eigenzinnig  en overdacht. Gelopen werd er alleen als deze inspanning voor hem een duidelijk doel diende. En dan ging hij ook tot het gaatje. Het gebeuren op de tennisbaan toonde Paul in al zijn uniciteit en leverde een bijzonder ervaring op voor wie er mee overweg kon. In de nazit raakten wij natuurlijk ook in gesprek over zijn werk als zelfstandig ICT projectleider en solution architect. Technisch briljant, maar te vaak ook onbegrepen. Daar wilde hij wel mee aan de slag en zo belandde Paul als deelnemer van onze training Grensverleggend leiderschap op Flores. Daar bezochten we de school voor Toerisme. Daar moet het hartveroverende enthousiasme van leerlingen en staf hem hebben geraakt. Want terug aan boord kwam het in de groep al snel tot een diepgaand gesprek over onze geprivilieerde situatie, zeker in vergelijk met de situatie op de school.  Daar moest dus wat aan gebeuren en zo ontstond Educhild.  Met Paul als stille en immer gedreven kracht. Die gedrevenheid moet voorgekomen zijn uit zijn diepe gevoel voor rechtvaardigheid en zijn betrokkenheid bij kinderen die net als hij ook alles uit het leven proberen te halen. Ook al werken de condities niet erg mee. In  mijn herinnering leeft Paul voort als een briljant persoon; iemand die wat meer tijd vroeg om hem beter te leren kennen, waardoor je nog beter ging zien met welk bijzonder mens je te maken had.    

Rob Fijlstra     

De relatief jonge samenwerking met de Technische school in Ruteng verloopt goed. Onder leiding van Broeder Yohannes en Broeder Viktor is er een positieve ontwikkeling te zien bij docenten, studenten en de groei van de school, die op het moment 437 studenten telt. Het afgelopen jaar zijn praktijkleraren voor training naar Semarang (Java) afgereisd, gesponsord door EduChild. Vol enthousiasme passen ze nu hun nieuwe competenties toe. De ambitie van St. Aloisius is om de beste technische beroepsschool in Ruteng en omstreken te worden. Vanaf volgend schooljaar willen ze een nieuwe studierichting in elektrotechniek lanceren.

Lees verder

Ons 15-jarig jubileum hebben we gevierd bij de school voor Toerisme in Labuan Bajo. Hoe deze viering in goede aarde viel is goed te zien op onze facebook pagina. Een heerlijke traditionele rijsttafel, klaargemaakt door de studenten van de school voor Toerisme bracht de samenwerkende partijen bij elkaar. Ook hebben we duurzame Dopper-flesjes uitgedeeld aan het management en docenten van de school. Voor studenten werd een facebook foto-wedstrijd georganiseerd, waar ze enthousiast aan deelnamen. De prijs, een restaurant-bon voor twee, ging naar de actieve foto uploader Meltriss.

Lees verder

Zo ga je om met onbenut talent

27-09-2018 - Door Javelyn Westerveld

In het modern ingerichte Secoya bedrijven verzamelgebouw in Utrecht is ‘onbenut talent’ het onderwerp van de middag. Samen met Focus Orange organiseren we dit seminar, om het 15 jarig jubileum te vieren van de stichting. Specialisten Rob Fijlstra, Jessica Rehe en ervaringsdeskundige Jelle Marchand nemen ons mee in hun visie op de belangrijke vraag: hoe ga je om met onbenut talen?

Lees verder

Uitnodiging seminar: onbenut talent

28-08-2018 - Door Javelyn Westerveld

EFFECTIEF INZETTEN VAN ONBENUT TALENT

Onze hedendaagse maatschappij en het bedrijfsleven vragen om een vernieuwde aanpak op het gebied van talentontwikkeling. Daarom organiseren wij ter ere van ons 15-jarig jubileum een seminar over ‘Onbenut talent’, in samenwerking met Focus Orange. Het seminar gaat over de veranderende arbeidsmarkt, het pinpointen van talent en de optimale inzet van human capital: alles om te voorkomen dat er kansen en talenten onbenut blijven. Ons programma is voor iedereen interessant! Of je leiding geeft, professional bent, werkt in het onderwijs of HR het maakt niet uit.  Een mooi programma met verschillende invalshoeken gebracht door interessante sprekers. Ook EduChild levert zelf een bijdrage met onze ervaringen hoe we stappen maken door het leveren van support bij het verbinden van de bedrijven met het onderwijs op Flores, die samen met lokale overheid voor duurzaamheid staan. Verwacht praktische handvatten en een boeiende interactieve bijeenkomst met gelijkgestemden.


Kom ook naar het Seminar Onbenut Talent!

27 september van 17.00u – 19.30u

Secoya (gebouw C)
Papendorpseweg 95
3528 BJ Utrecht
(https://secoyabuilding.com

Gratis parkeren


PROGRAMMA

17.00 –  Inloop en registratie
17:30 –  Opening en welkomstwoord : Bethe Alkemade
17.35 –  Inleiding  ‘Setting the scene’ : Jan Kars
17.45 –  Voorkeuren van Millenials (incl. klantcase) : Jessica Rehe
18.20 –  Aansluiting op de arbeidsmarkt en het potentieel van docenten en studenten : Jelle Marchand
18.45 – Hoe creëer je een ideale werkwereld in een veranderende arbeidsmarkt? : Rob Fijlstra
19.10 –  Kansen voor onbenut talent op Flores: ‘From do good to be good’ : Marjon Tjia
19.30 –  Napraten en borrel

STEUN STICHTING EDUCHILD

Deelname aan dit bijzondere seminar bedraagt € 50,— p.p. De opbrengst komt volledig ten goede van de projecten van EduChild op Flores. Kom ook!

Lees verder

27 September 2018 – seminar over Onbenut Talent

17-07-2018 - Door Javelyn Westerveld

EFFECTIEF INZETTEN VAN ONBENUT TALENT

Onze hedendaagse maatschappij en het bedrijfsleven vragen om een vernieuwde aanpak op het gebied van talentontwikkeling. Daarom organiseren wij ter ere van ons 15-jarig jubileum een seminar over ‘Onbenut talent’, in samenwerking met Focus Orange. Het seminar gaat over de veranderende arbeidsmarkt, het pinpointen van talent en de optimale inzet van human capital: alles om te voorkomen dat er kansen en talenten onbenut blijven. Ons programma is voor iedereen interessant! Of je leidinggeeft, professional bent, werkt in het onderwijs of HR het maakt niet uit.  Een mooi programma met verschillende invalshoeken gebracht door interessante sprekers. Ook EduChild levert zelf een bijdrage met onze ervaringen hoe we stappen maken door het leveren van support bij het verbinden van de bedrijven met het onderwijs op Flores, die samen met lokale overheid voor duurzaamheid staan.  Verwacht praktische handvatten en een boeiende interactieve bijeenkomst met gelijkgestemden.

 

Kom ook naar het Seminar Onbenut Talent!
27 september van 17.00u – 19.30u

Secoya (gebouw C)
Papendorpseweg 95
3528 BJ Utrecht
(https://secoyabuilding.com

Gratis parkeren

Lees verder

Succesvolle Field trips & goed gereedschap

03-02-2018 - Door Javelyn Westerveld

Voor de 2e keer dit jaar legt Marjon haar werkbezoek af naar Labuan Bajo, om onze school voor Toerisme te bezoeken. Daarnaast brengt ze ook bezoek aan de school voor Techniek in Ruteng, die we sinds kort ook mogen steunen. ‘Elke keer als ik aankom op het eiland, voelt het als thuiskomen. Het is goed om te zien hoe het Field trip project zijn vruchten begint af te werpen. Op de school van Techniek hebben we een goede start gemaakt en het ontmoeten van Ming tijdens haar stage was een kers op de taart’, zegt Marjon Tjia, projectleider EduChild over haar afgelopen werkbezoek aan het eiland.

Lees verder

Reduceren van afval blijft doorgaan

08-11-2017 - Door Javelyn Westerveld

Het reduceren van afval en daarmee samenhangend het bevorderen van recycling en hergebruik, blijft een aandachtspunt van de Indonesische overheid. Gelukkig worden er steeds meer maatregelen getroffen voor het behoud van het mooie natuur gebied op Flores. Jakarta Post