(Nederlands) Nieuw: steun aan St. Aloysius

08-10-2017 - By Javelyn Westerveld

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

RutengWe zijn heel blij dat we nu ook de st. Aloysius school in Ruteng gaan steunen. Naast de steun in beroepsonderwijs aan de SMK voor Toerisme in Labuan Bajo, zien we kansen op de arbeidsmarkt voor het het technische beroepenveld.

SCHOOL VOOR TECHNIEK

De St. Aloysius in Ruteng is een kleine technische SMK (middelbaar beroeps onderwijs) en ligt zo’n 3 kwartier rijden van de hoofdstad Labuan Bajo vandaan.  Op het moment biedt de school 175 plaatsen voor kansarme studenten uit de omgeving. De school ontvangt jaarlijks ruim 2x zoveel aanmeldingen dan ze aankunnen. Een derde van het aantal leerlingen dat wordt toegelaten, heeft niet genoeg geld om het schoolgeld te betalen. Wij zetten ons in om meer leerlingen toegang te bieden tot technisch onderwijs en de kwaliteit ervan te verbeteren.Het schoolsysteem op Flores biedt genoeg kansen voor verbetering waardoor studenten betere kansen krijgen om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt. Op het moment biedt de school 175 plaatsen voor kansarme studenten uit de omgeving.

GOED VAKMANSCHAP IS MEESTERSCHAP

EduChild zet zich in om meer jongeren een kans te bieden om deel te nemen aan het technische onderwijs van de school. Om ervoor te zorgen dat het onderwijs aansluit op de eisen van de arbeidsmarkt richten we ons op het verbeteren van de kwaliteit van het leersysteem. We hopen dat u ons steunt in ons motto: Vandaag zorgen voor een baan voor morgen; meer goede vaklieden op de arbeidsmarkt.

ONTMOETINGEN OP FACEBOOK

Bent u benieuwd naar hoe het onze leerlingen vergaat? Bezoek dan eens onze facebook pagina. Regelmatig posten leerlingen van de School voor Toerisme berichten. Wie weet ontmoet u langs deze weg ook studenten van de School voor Techniek.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.