Voor EduChild geven Rob Fijlstra en Leo van der Voort op 20 juni a.s. een boekbespreking over RisicoVreugde, over hoe je strijdlust en hartstocht kunt tonen bij leiderschap in onzekere tijden. Met behulp van praktijkvoorbeelden brengen ze nieuwe ideeën voor prikkelend en inspirerend leiderschap.

RISICOVREUGDE: MOED, COMPETENTIE & VERBEELDINGSKRACHT

Voor wie binnen zijn bedrijf zoekt naar rust en zekerheid is dit geen goede tijd. We hebben te maken met stormachtige technologische ontwikkelingen, grote innovaties en veeleisende klanten en financiers. Een interessant en uitdagend werkveld voor ambitieuze mensen, die ook nu nog een leidinggevende rol ambiëren. Vragen als: hoe creëer je duurzaam waarde in een omgeving met zoveel risicofactoren? Hoe bouw je een organisatie, die minstens net zo snel, bedreven en innovatief is, als de mensen die daar deel van uitmaken.

Dit speelveld dwingt ons om opnieuw na te denken over leiderschap en over de kansen en verantwoordelijkheden van deze rol. Het huidige management ziet daarbij iets belangrijks over het hoofd; er bestaat geen gebrek aan kennis over leiderschap, maar dikwijls is er wel sprake van een gebrek aan moed, risicocompetentie en verbeeldingskracht:

  •  Moed om onder ogen te zien wat zich afspeelt, te doen wat nodig is en te dealen met de consequenties.
  • Risicocompetentie om de juiste keuzes te kunnen maken zonder risico’s uit de weg te gaan.
  • Verbeeldingskracht om met een nieuw verhaal te komen, dat mensen prikkelt en inspireert; met louter pragmatisme kun je immers niemand mobiliseren. Dat kan alleen als je strijdlust en hartstocht toont.

Dit alles vatten we samen met de term: ‘RisicoVreugde’. Maar zijn we door jaren van voorspoed niet te week en te voorzichtig geworden? Durven we nog scherp aan de wind te zeilen, ook als je niet weet wat het weer gaat doen? Is middelmaat niet dé maat geworden? En hoe zit het met je eigen risicovreugde?

“Het huidige leiderschap toont een gebrek aan moed, risicocompetentie en verbeeldingskracht. Moed om te doen wat nodig is en te dealen met de consequenties. Risicocompetentie om de juiste inschattingen te kunnen maken zonder het risico zelf uit de weg te gaan en verbeeldingskracht om mensen te prikkelen en inspireren” zegt Rob Fijlstra

PROFESSIONALS VAN DE TOEKOMST
Voor professionals van de toekomst, die met de tijd mee willen gaan. Die niet alleen aan de verwachtingen in het hedendaagse bedrijfsleven willen voldoen, maar een stapje verder willen gaan. Die een inspirerend voorbeeld willen zijn in turbulente tijden en die risicovreugde willen omarmen. Verwacht een interactieve sessie met Rob Fijlstra en Leo van der Voort, vol prikkelende gedachten en praktijkvoorbeelden.

ROB FIJLSTRA
Hij is zelfstandig adviseur, spreker en schrijver. Als klankbord en inspirator helpt hij bedrijven bij veranderingen op het snijvlak van psychologie en bedrijfskunde. Het gaat hem vooral om het zien, bevrijden en activeren van ongebruikt potentieel. Hij schreef vier succesvolle boeken; zijn laatste boek kreeg de titel ‘Vandaag doen wat morgen nodig is’. LinkedIn

LEO VAN DER VOORT
Hij is werkzaam als strategieadviseur in binnen en buitenland. Hij initieerde vele waarde creërende groeipaden, herstructureringen en gameswitches. Door het zakenblad Next! Is hij uitgeroepen tot een van de belangrijkste vernieuwers van het vaderlandse bedrijfsleven in de afgelopen jaren. Hij heeft vele publicaties op zijn naam, waaronder het boek ‘Nooit meer Strategiepijn’. LinkedIn

CADEAU
Prikkelend, inspirerend en urgent is het boek over RisicoVreugde, dat 1e op de ranglijst staat van managementboek.nl! Met geweldige businesscases en praktische handreikingen, ten gunste van elke organisatie. U krijgt het boek van ons cadeau!

******************************************************************************

PROGRAMMA
20 juni 2018 | 16.00 u – 18.30 u

15.30 – Ontvangst
16.00 – Start bijeenkomst
18.30 – Napraat (met hapje en drankje)
Locatie: Fijlstra & Wullings, Dorpsstraat 28, 1182 JD Amstelveen.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

UW BIJDRAGE T.B.V. EDUCATIE OP FLORES
Uw bijdrage van € 95,– per persoon (50% korting voor introducés)  voor dit bijzondere seminar komt geheel ten goede aan onze projecten op Flores (Indonesië). Al weer 15 jaar geleden zijn we met 4 ondernemers via Stichting Educhild begonnen met het oprichten van een school voor Toerisme op het eiland Flores in Indonesië. Inmiddels telt deze school in de hoofdstad Labuan Bajo meer dan 1.600 leerlingen, terwijl we begonnen met 150. Onze passie om beroepsonderwijs te verbeteren en kansen te creëren voor haar leerlingen zijn we dit jaar gestart met het steunen van een Technische school nabij in Ruteng. Er zijn nog veel kansen om de toekomst van leerlingen op Flores te verbeteren. Met uw steun kunnen we deze mooie projecten voortzetten.

2 Comments

Laat een reactie achter

Required fields are marked *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.